De vijf leefregels van Reiki

Reiki is eigenlijk heel eenvoudig en overzichtelijk. De vijf leefregels of reikiprincipes vormen daarin het middelpunt. Even vanzelfsprekend als belangrijk.

De vijf leefregels van Reiki zijn:

  1. Alleen vandaag, maak je geen zorgen
  2. Alleen vandaag, wees niet boos
  3. Eer je ouders, je leraren en de ouderen
  4. Verdien je brood op een eerlijke manier
  5. Wees dankbaar voor alles wat leeft

De eerste twee principes richten zich op, of eigenlijk weg van, negativiteiten. Boosheid en zorgen hebben geen invloed op wat er wel of niet gebeurt. Boosheid en zorgen vergiftigen je lichaam met stress. Het leuke van deze twee regels vind ik dat er ‘alleen vandaag’ bij staat. Dat maakt het gevoelsmatig makkelijker. Morgen mag het weer, maar, als je morgen wakker wordt, is het weer vandaag.

Regel drie gaat over respect en kennis. De ouderen, je ouders en je leraren eren. Mensen die voor je gezorgd hebben, mensen die veel levenservaring hebben, mensen die jou dingen geleerd hebben. Toon je dankbaarheid en respect.

‘Verdien je brood op een eerlijke manier’ wordt ook wel vertaald als ‘werk met toewijding’ of ‘doe je plicht’. Doe je werk met hart en ziel, doe het juiste. Je brood op een eerlijke manier verdienen, dus zorg voor jezelf, vraag een eerlijke prijs voor je diensten.

De laatste regel roept je op een grote dankbaarheid te voelen voor alles wat leeft. Alles wat zijn eigen plaats heeft in het grote ‘Al’, hoe groot of klein die rol ook is. Het helpt je negativiteit los te laten en het wonder te zien in de kleine dingen in het leven. Voor mij is dat bijvoorbeeld een hommel die zich tegoed doet aan het stuifmeel uit de bloemen in mijn tuin. 

De regels klinken vanzelfsprekend, eigenlijk leefde ik altijd al volgens deze regels zonder van hun bestaan te weten, maar door Reiki zijn ze wel centraler komen te staan in mijn leven. Laat je zorgen over vandaag los, daar komt wel een oplossing voor, daar mag je vertrouwen in hebben. Laat je woede los, die doet alleen jouzelf kwaad. Wees dankbaar voor vandaag.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen